Puutarha

Näkyykö puutarhassa persoonasi?

Koristeomenapuu
Koristeomenapuun kauneutta.

Hyvä puutarha on yllätyksellinen väreineen ja muotoineen. Tällaisessa paratiisissa arvostetaan myös kovaa työtä ja ongelmanratkaisutaitoja. Vaikka puutarhassa haluttaisiin elää turhista säännöistä vapaana, kannattaa tiettyjä puutarhanhoidollisia pääperiaatteita kuitenkin huomioida. Vihreä luonto ja puhdas ympäristö ovat vahvasti läsnä puutarhoissamme. Sekä maamme neljä vuodenaikaa, joiden avulla väritetään ja rytmitetään tekemisiämme.

Kellukka+pienisormustinkukka
Kuvassa vaaleankeltaisena kukkiva monivuotinen sormustinkukka. Takana kukkii kellukka. Etualalla vihreä-pilkullinen imikkä.
Lehtipelargoni
Lehtipelargonian kestävää ja kauan näkyvää kukintaa.

Puutarhamme ovat kokeneet muutoksia viime vuosikymmeninä. Lisääntynyt puutarhamatkailu, alan televisio-ohjelmat, laajenevat mediakanavat ja kauppakanavat tuovat ulkomaisten mestarien tarjoamat opit, materiaalit ja tyylit helposti saataville. Jatkuvalla kasvien jalostuksella kehitetään uusia lajeja sekä mahdollistetaan muotikasvien kestävyys aiempia menestymisvyöhykerajoja rikkoen. Nykyään talonrakennuksen yhteydessä on luonnollista varata budjetista osa pihaan ja sen puutarhaan. Kodin sisustus ei tapahdu ainoastaan seinien sisällä, vaan puutarhalla varmistetaan yhteneväinen ja ehyt kokonaisuus myös ulkona.

Sormustinkukka+kuunlilja
2-vuotinen sormustinkukka levittää ahkerasti siemeniään ympäristöönsä. Tällä kertaa paikka löytyi kuunliljojen viereltä.
Valkoinen kivikkokasvi
Isorikko on viihtyy kuivalla kasvupaikalla.